At lave dit eget pulvermad (også kendt som DIY soylent) giver dig flere muligheder sammenlignet med at købe færdigblandet pulvermad.

Denne guide lærer dig at blande dit eget pulvermad i fem simple trin – vælge en opskrift, få et overblik over opskriften, købe ingredienser, blande pulveret, og drikke dit første pulvermad måltid.

1. Vælg en opskrift

Vælg en opskrift fra listen.

Som med hvilken anden mad er alt pulvermad baseret på en opskrift. Opskrifterne af pulvermad har normalt unikke navne som Liquid Cake, NerdShake, eller People Chow. Den mest brugte opskrift i Danmark er opskriften Dansk Pulvermad og dens varianter.

En pulvermad opskrift består af en liste af ingredienser, og mængden af hver af disse ingredienser. For at lave pulvermad er det eneste du skal gøre, at blande ingredienserne i den givne mængde – nemt!

Hver opskrift har sin egen ernæringstabel, som fortæller dig præcis hvilken ernæring du vil få, hvis du erstatter alt din mad med den givne opskrift. For den normale version af Dansk Pulvermad får du >100% af alt anbefalet ernæring – se dette billede for opskriftens ernæringstabel.

Vælg en Dansk Pulvermad opskrift fra listen (der er fire varianter at vælge imellem), og fortsæt til trin to – Opskriftsoversigt.

Normal

Den mest brugte opskrift, som har en balance mellem pris og sundhed.
Mand (456 g pulver + 36 g olie) | Kvinde (370 g pulver + 29 g olie)

Vægttab

Opnå vægttab med 18% færre Kcal i hvert pulvermad måltid.
Mand (386 g pulver + 29 g olie) | Kvinde (323 g pulver + 24 g olie

Vegansk

Vegansk alternativ hvor valleprotein er erstattet ærteprotein
Mand (361 g pulver + 40 g olie) | Kvinde (379 g pulver + 33 g olie)

Low carb

Reduceret mængde af kulhydrater, med makrotal på 30/35/35.
Mand (416 g pulver + 51 g olie) | Kvinde (360 g pulver + 42 g olie)

2. Opskriftoversigt

Ingrediensliste til Dansk Pulvermad med fremhævede kolonner

I dette eksempel er opskriften Dansk Pulvermad (normal, mand) brugt, hvilket betyder mængderne, og ingredienserne er specifik til dette eksempel.

I billedet (klik på det for at forstørre) ser du en tabel af ingredienser og mænger, numre er tilføjet så du herunder kan læse om hver punkt.

1. “Amount”
I denne kolonne kan du se mængden af ingrediensen du skal bruge. Mængden er angivet i gram (g) eller milliliter (ml).

2. “Ingredient”
I denne kolonne kan du se hvilke ingredienser du har brug for, hver linje er en ny ingrediens.

3. “Source”
I denne kolonne kan du se hvor ingrediensen kan købes. Klik hver link og du vil blive henvist direkte til butikkens side om ingrediensen.

3. Køb ingredienser

Husk rabatkoderne!

Først skal du vælge hvor mange dages værd af pulvermad du vil købe ingredienser til (hvis du erstatter alt din mad).

Under tabellen for din opskrift finder du en drop-down menu, hvor du kan specificere hvor mange dage/uger af opskriften du vil se værdier for.
Se billede for eksempel (klik på det for at forstørre).

Nu klikker du hvert link for hver ingrediens og tilføjer ingrediensen (i den korrekte mængde!) til din indkøbskurv af den givne webshop.

Hvis mere end én ingrediens er fra samme webshop, så vær sikker på at alle ingredienserne er tilføjet samme ordre før du laver din bestilling.

Husk også at købe en shaker, jeg anbefaler denne fra Myprotein der har en blandingskugle som fjerner klumper.

Spar penge på dit pulvermad ved at bruge Myprotein eller BulkPowders discount rabatkoder.
Klik her for at se alle rabatkoder.

Få en GRATIS shaker fra Bodylab ved at like dem på Facebook, og tilføje kommentaren: “Jeg har liket på Facebook og vil gerne have en gratis shaker.” til din ordre.

Vælg "Amounts for" drop-down menu på ingrediensliste til Dansk Pulvermad

4. Bland ingredienser

Nemmere end at bage.
Fem shakere og fem poser fra Myprotein

Først skal du være sikker på at have en normal køkkenvægt, en præcisionsvægt til at veje mikronæringsstoffer, og en morter til at knuse piller. Til præcisionsvægt anbefaler jeg Beurer KS36, som er lidt dyrere end de billigste vægte, men den er bedre kvalitet, har 5 års garanti, og der medfølger (modsat de billige vægte) et kalibreringslod, som er vigtigt for at være sikker på rigtig opmåling, dertil er der også gratis fragt.

Vælg nu antal dage du vil blande pulvermad til i drop-down menuen, husk at det er antal dage hvis du udelukkende skal leve af pulvermad. Derefter skal du veje alle tørre ingredienser af i den givne vægt, og blande sammen.

Vær sikker på at du ikke fylder din beholder helt, ellers kan alle ingredienser ikke blive fuldstændigt blandet. Ved brug af Myprotein 10L Screw Top Tub kan du blande op til 10-12 dages pulvermad. For nogle ingredienser kan du blive nødt til at bruge en si, sådan de ikke laver klumper i dit pulvermad.

Tip! Du kan enten blande smagspulver i nu, eller gøre det senere så du kan skifte smag for hvert måltid.

5. Drik et måltid

Ernæringsmæssigt komplet.

I trin 1. hvor du valgte din opskrift, er der angivet hvor mange gram pulver og olie der skal bruges for at erstatte hele din dags mad med opskriften.

Disse to tal skal divideres med hvor mange måltider du foretrækker pr. dag (her menes både pulvermad og normal mad), og så bruger du denne mængde pulver til hver af dine måltider.

Altså hvis din opskrift siger 900 g pulver og 27 g olie pr. dag og du kun vil erstatte 2/3 måltider, så skal du bruge 300 g pulver og 9 g olie pr. 1 af dine 2 pulvermåltider pr. dag.

Bland nu olie, vand, og pulver. Tillykke, du har nu lavet dit første eget pulvermad måltid!

Du får også lige et par tips angående blanding, smag, mm.

At blande et måltid er nemmest gjort i rækkefølgen: olie – vand – pulver. På denne måde får du både afmålt den korrekte mængde olie, og derefter gør vandet, at dit pulvermad ikke sidder fast i bunden af din shaker. Tilføj mere vand hvis nødvendigt.

Sæt dit pulvermad måltid i køleskabet en time før du drikker det. Dette giver pulvermaden en blødere tekstur og gør selvfølgelig din drik koldere. Hvis du vil have et koldt måltid, men ikke har tid til at vente på teksturen ændres, så ryst måltidet med et par isterninger – de vil blive opløst på ingen tid.

Shakerflaske på en køkkenvægt, rapsolie, og beholder med pulver
Top